6800 Hódmezővásárhely, Dr. Rapcsák András. u. 49.

  0
  0 Ft
  Tovább vásárolok
  Összesen: 0 Ft

  GYIK

  Mérlegtechnikára vonatkozó kérdések

  1. Pontosság/hiteles/nem hiteles/méréshatár
  2. Adott célra/felhasználási területre milyen típust ajánlanak
  3. Adatkommunikáció módjai, feltételei?
  4. Speciális munkakörülmények
  5. Előnyök/hátrányok konkurens gyártókkal, forgalmazókkal összehasonlítása
  6. A logisztikai hatékonyságom milyen mértékben fog nőni mobil mérlegelési rendszer használatával
  7. Mérleges targonca villák milyen típusú targoncákra szerelhető
  8. Mi a különbbség a hidraulikus és a villás targonca mérleg között, melyik a célszerűbb?
  9. Mikor érdemes egy még régi de működő eszközt újra cserélni?

  1. A mobil mérlegek (békamérleg, targoncamérleg) jellemzői: Pontosság/hiteles/nem hiteles/méréshatár

  a) pontosság (Az ipari mérleg pontosságát általában a mérleg maximum hibahatárával határozzák meg. Ez a mérleg maximum engedélyezett hibája a mért érték és a valós érték között, amelyet a mérleg gyártója vagy a hatóságok meghatároznak. A maximum hibahatárt százalékban vagy grammban határozzák meg, és a mérleg kapacitásához viszonyítva számítják. Például, ha egy mérleg kapacitása 100 kg, és a maximális hibahatár ± 0,1%, akkor a mérleg maximum hibahatára 0,1 kg.)

  b) hiteles/nem hiteles (A hiteles mérlegnek az a mérleg tekinthető, amelynek pontossága megfelel az adott ország mérésügyi hatósága által előírt szabványoknak, és amelyet a hatóságok hitelesítettek, azaz ellenőriztek és jóváhagytak használatra. A hiteles mérlegnek rendelkeznie kell egy érvényes hitelesítési címkével (fizikai, matrica plomba) valamint hitelesítési bizonyítvánnyal. A jelenlegi magyarországi jogszabályok szerint, az időszakos hitelesítést 2 évente szükséges elvégezni. Hitelesített mérlegek használata első sorban akkor indokolt ha a mérési adatok kereskedelmi tevékenységhez felhasználásra kerül (pl.: súly érték alapján történő számlázás).)

  Nem hitelesített mérlegek mérési eredményeit kizárólag belső felhasználásra tájékoztató jellegű mérésekre alkalmazhatóak. Nem hiteles mérlegek pontosságának felülvizsgálatát az adott cég ISO (minőségirányítási) rendszere megkövetelheti. A felülvizsgálatok ütemezése általában 1 év. Az ISO rendszer NAH akkreditált bizonyítványt igényelhet a mérleg kalibrálását követően. Mérlegek NAH akkreditált kalibrálási bizonyítványát cégünk vállalja. A nem hiteles mérlegek kalibrálását, pontosítását bármi elvégezheti aki rendelkezik megfelelő szakértelemmel de nem nevezhetjük ezt hatósági eljárásnak.

  c) méréshatár (Az ipari mérlegek (pl.: mobil mérleg, targonca mérleg, békamérleg, darumérleg) méréshatárát az a maximális súly jelenti, amelyet a mérleg képes mérni és megjeleníteni a kijelzőn. A méréshatár általában a mérleg kapacitásának tekinthető. Például, ha egy ipari mérleg kapacitása 10 000 kg, akkor a méréshatára 10 000 kg.
  A méréshatár egy fontos specifikáció, amelyet figyelembe kell venni a mérleg vásárlásakor, mert ha a méréshatár alatt maradunk, akkor a mérleg nem fog megfelelően mérni. A mérleg gyártók általában megadják a méréshatárt, amelyet a termék specifikációiban találhatunk.)

  2. Adott célra/felhasználási területre milyen típust ajánlanak

  A mobil mérlegek, mint például a targonca mérleg, mérleges raklapemelő és darumérleg, használhatóak az építőiparban, az élelmiszeriparban, vegyiparba, az autóiparban, a mezőgazdaságban, és az árufuvarozásban, hogy csak néhányat említsünk.
  A mérleges raklapemelő segít a raklapok tömegének pontos meghatározásában, ami szükséges a raktározáshoz és a szállítások előkészítéséhez.
  Ezen kívül a mobil mérlegek használhatóak a be- és kiszállítás ellenőrzésére és az áruk tömegének ellenőrzésére, ami segít a költségek optimalizálásában és minőségirányítási feladatokat is támogathat.
  Az építőiparban, a mobil mérlegek segítségével mérhetjük az építőanyagok tömegét, ami szükséges a költségbecslésekhez és a projektek menedzseléséhez.
  Az élelmiszeriparban, a mobil mérlegek segítségével mérhetjük az élelmiszerek tömegét, ami szükséges a tételek számlázásához és a minőség ellenőrzéséhez.
  A mezőgazdaságban, a mobil mérlegek segítségével mérhetjük az állatok és a takarmány súlyát, a megtermelt termények tömegét, ami szükséges a haszonnöveléshez és a minőség javításához.
  A környezetvédelem területén mérhetjük az újra hasznosításra, kezelésre tovább adott hulladék tömeget.

  3. Adatkommunikáció módjai, feltételei?

  Az ipari mérlegeknél a vezetékes adatkommunikációs megoldások között találhatóak a következők:

  RS-232: A leggyakrabban használt vezetékes adatkommunikációs megoldás, amely lehetővé teszi a mérleg és a számítógép közötti adatcserét.

  RS-485: A távoli adatkommunikációt teszi lehetővé, lehet használni több mérleg közötti adatcserére is.

  Ethernet: A mérleg és a hálózat közötti adatcserét teszi lehetővé, ami lehetővé teszi a mérleg adatainak távoli elérését és az adatokat valós időben továbbítani.

  Vezeték nélküli adatkommunikációs megoldások között találhatóak a következők:

  Wi-Fi: Lehetővé teszi a mérleg és a számítógép, vagy hálózat közötti adatcserét.

  Bluetooth: Lehetővé teszi a mérleg és a közeli eszközök közötti adatcserét, mint például a mobiltelefon, tablet.

  GPRS/3G/4G/LTE: A mérleg adatainak továbbítását lehetővé teszi az interneten keresztül, valós időben.

   

  4. Mobil mérlegek (békamérlegek, targoncamérlegek) speciális munkakörülményekhez

  A mobil mérőeszközeink kiváló minőségűek és megbízható mérési eredményeket biztosítanak, amelyeket különféle ipari környezetekben használhat. Az alábbiakban részletesen bemutatjuk a leggyakrabb felhasználási területeket:

  1. Robbanásveszélyes környezet: A robbanásveszélyes környezetben használt mobil mérőeszközeink biztonságosak és megbízhatóak. ATEX tanúsítvánnyal rendelkeznek, amely garantálják és tanúsítják a mérőeszköz biztonságos működését.

  2. Élelmiszeripar: Az élelmiszeriparban használt mobil mérőeszközeink esetén kiemelten fontos a higiénia és a tisztaság. Könnyen tisztíthatóak. Anyaguk rozsdamentes acélból készülnek, melyek a nedves környezetben is biztosítják a mérlegalváz hosszú élettartamát.

  3. Vegyipar: A vegyiparban használt mobil mérőeszközeink tökéletesen alkalmasak a veszélyes kémiai anyagok mérésére. A vegyiparban használt mobil mérőeszközeink megbízható mérési eredményeket biztosítanak a kémiai anyagok keverése során felmerülő pontos anyaghányadok meghatározásánál. Ilyen munkakörnyezetben elvárás, hogy a mérőeszközök saválló anyagból készüljenek.

  4. Öntödei alkalmazás: Az öntödei alkalmazásban használt mobil mérőeszközeink tökéletesen alkalmasak a fémöntvények anyagösszetételének, anyaghányadának pontos mérésére. Az egyes komponensek pontos mérése rendkivül fontos a késztermék minősége szempontjából. Az öntödei alkalmazásban használt mobil mérőeszközeink egyszerűen használhatók, így az öntődék működése hatékonyabb és megbízhatóbb lehet.  Szolgáltatásainkra vonatkozó kérdések


  1. Megrendelés módja (webáruházi megrendelés, e-mailben, konzultáció e-mailben, telefonon, személyesen)
  2. Szállítási határidő (raktárkészletről max. 5 nap, egyéb esetben min. 2-3 hét)
  3. Fizetési módok (előre utalással, utánvéttel, személyes átvétel esetén kp.-ben)
  4. Szállítási módok (költségei) (igény szerint, egyedi megállapodás és szállítási díj ellenében cégünk kiszállítja a megrendelt terméket, normál futárszolgálattal a termék súlyától és méretétől függő szállítási díj ellenében, a megrendelő tájékoztatása és jóváhagyása után.)
  5. Garancia (minden új termékre a magyar és uniós jogszabályoknak megfelelő min. egy év garanciát vállalunk.)
  6. Beüzemelés (Díja függ a szerelés helyszínétől, távolságától terméeknként eltérő fix díj)
  7. Szavatosság, alkatrész utánpótlás (minimum tíz garantált alkatrész utánpótlás
  8. Garancián túli javítás (minden általunk forgalmazott termék javítását, karbantartását vállalkozásunk végzi, a feladat jellegétől, távolságtól függő egyedi árajánlat alapján)
  9. Webáruházon keresztül, regisztráció útján történő vásárlás esetén kedvezmények, előnyök

   

  1. Megrendelés módja (webáruházi megrendelés, e-mailben, konzultáció e-mailben, telefonon, személyesen)

  Mobil mérleg termékeink megrendelését többféle módon is lehetővé tesszük. Az alábbiakban részletesen ismertetjük a lehetőségeket:

  1. Webáruházunkban: A webáruházunkban egyszerűen és gyorsan megrendelheti a kívánt termékeinket. Az oldalon kiválaszthatja az kívánt mérleget, megadhatja a szállítási adatokat, fizetési módot választhat (készpénz személyes átvétel esetén, banki átutalás előre, futárszolgálattal történő kiszállítás esetén utánvéttel) és véglegesítheti a megrendelését.

  2. E-mailben: Az e-mail címünkre (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) küldött megrendeléseket a lehető leggyorsabban feldolgozzuk. Kérjük, hogy az e-mailben adja meg a kívánt termékek nevét, mennyiségét, a vásárló számlázási adatait és szállítási címét, egyéb kérdéseit..

  3. Konzultáció e-mailben: Amennyiben bármilyen kérdése van a termékeinkkel vagy a megrendelés folyamatával kapcsolatban, állunk rendelkezésére e-mailben történő konzultáció keretében. (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

  4. Telefonon: Ügyfélszolgálatunkat hétfőtől péntekig 8:00 és 16:30 között hívhatja a +36 (62) 533-933 telefonszámon. Az ügyintézőink segítséget nyújtanak a termékek kiválasztásában, a megrendelés folyamatának részleteibe való betekintésben és bármely egyéb kérdésének megválaszolásában.

  5. Személyesen: Üzleteinkben személyesen is megrendelheti termékeinket. Az üzleteink címeiről és nyitvatartási időiről a honlapunkon talál információt.

  © 2024 PROMINENS KFT. All Rights Reserved. Designed By JoomShaper and Kontraszt Web és Videó Stúdió

   

  HPT X vs RAVAS 1100